Terug naar het overzicht

De Vertom Group biedt het complete pakket van maritieme services

01 mei 2020

Bevrachting, lijndiensten, technisch management, agenturen, maritime cleaning, cable recovery: de Vertom Group heeft het complete pakket van maritieme services in huis. Hierdoor zijn we één van de grootste scheepvaartondernemingen van Nederland die actief zijn in het Europese kustvaart segment.

Onze maritieme professionals zijn betrokken en zoeken altijd naar de voordeligste, efficiëntste en duurzaamste oplossing voor onze klanten, waarbij we onze overige stakeholders niet uit het oog verliezen. Voor vele vooraanstaande rederijen, charters, grote industriële partners en multinationals zijn we daarom een fijne, betrouwbare partij om mee samen te werken. CEO Arjan de Jong: “De Vertom Group is een toonaangevende aanbieder van maritieme dienstverlening. Daarom hebben we ons zo breed mogelijk gespecialiseerd.”

Van bevrachtingskantoor tot totaalaanbieder van maritieme dienstverlening

De Vertom Group heeft een lange staat van dienst. In 1974 begonnen we als familiebedrijf een bevrachtingskantoor in het centrum van Rotterdam. Als gevolg van de uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten was een verhuizing noodzakelijk, het hoofdkantoor van de Vertom Group is sinds 2003 gevestigd in Rhoon. In de beginjaren bestond onze klantenkring voornamelijk uit kapiteins met zo’n 3 tot 4 schepen. Na verloop van tijd groeiden ze uit tot reders en wij groeiden met hen mee.

We kregen meer eigen schepen, meer ladingcontracten, havenkantoren in andere Europese landen en een lijndienst in het Caribisch Gebied. Inmiddels beschikken we over een omvangrijke vloot van meer dan 80 eigen schepen, waarvan er 45 onder ons technisch management vallen. Op deze schepen zijn we verantwoordelijk voor zowel het logistieke en operationele proces. Ook ons netwerk breidde zich uit tot ver over de landgrenzen. Vandaag de dag bevinden onze divisies zich in: België, Duitsland, Bulgarije, Frankrijk, Griekenland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

 

“U handelt alle maritieme vraagstukken af met één partij”

 

Samenwerken binnen één groep

Onze corebusiness is het verzorgen van het logistieke proces om een lading van A naar B te vervoeren, ofwel bevrachting. Maar het is belangrijk dat onze klanten weten dat we veel meer te bieden hebben. Het is immers gemakkelijker om zaken af te stemmen met één partij dan met vijf verschillende bedrijven. De dienstverleners binnen de Vertom Group dienen allemaal hetzelfde belang en werken goed met elkaar samen. Dat zien we bijvoorbeeld terug in de haven. Als de bemanning van een eigen schip een portcall regelt met een eigen scheepsagent, dan verloopt deze een stuk efficiënter; de doorlooptijd in de haven versnelt. Je werkt mét elkaar en niet tegen elkaar.

Heeft u vragen over een van de diensten van de Vertom Group? We helpen u graag. U kunt ons bereiken per telefoon (+31 10 285 85 85), e-mail (receptie@vertom.nl) of via het contactformulier. Onze 250 maritieme professionals zijn u 24/7 van dienst.