Agenturen

Bent u op zoek naar de juiste scheepsagent voor uw havenbezoek? Vertom biedt professionele vertegenwoordiging aan in alle grote Europese havens.

Spil in een netwerk

Met de grote Nederlandse en Belgische zeehavens als uitvalsbasis biedt Vertom Agencies als scheepsagent ondersteuning aan reders en bevrachters. Wij zorgen ervoor dat schepen zonder problemen en lange wachttijden de haven kunnen binnenlopen en vertrekken. Onze agenten bieden assistentie bij het in- en uitklaren van het schip en nemen de volledige scheepsadministratie en alle formaliteiten met de haveninstanties voor hun rekening. Zo fungeert Vertom Agencies als schakel tussen alle verschillende partijen in de haven. Of het nu gaat om nautische dienstverleners, de douane en havenautoriteit of het loodswezen, verschepers of expediteurs.

Onze betrokken specialisten treden al jaren op als scheepsagent voor rederijen en bevrachters. Zij kennen de haven als hun broekzak en hebben een goed inzicht in de sectoren die we bedienen. Dit maakt het mogelijk een hoogwaardige service te bieden, voor alle verschillende scheepstypen en allerlei industrieën. Onze scheepsagenten denken met reders en bevrachters mee en spelen in op de vereisten van het schip, zijn bemanning en lading en op de behoeften van de eigenaars, bevrachters, inspecteurs en douane.

Betrouwbare partner in Europese havens

Ons team kent alle ins en outs van alle denkbare havendisciplines en biedt klanten een snelle turn-around in combinatie met een snelle en nauwkeurige accountweergave. We zijn ons ten volle bewust van het belang dat een eersteklas operationele prestatie voor onze klanten heeft. Vertom Agencies investeert daarom voortdurend in de uitbreiding en optimalisering van haar dienstverlening en in innovatie om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Door deze mix van expertise en een jarenlange ervaring zijn we een betrouwbare partner in alle Europese havens. Als onderdeel van deze missie hebben we de ambitie een internationaal netwerk van agentschappen te creëren om onze klanten – waar ook ter wereld – zo goed mogelijk te bedienen. Zo streven we er voortdurend naar de behoeften van onze klanten te overtreffen.

Vertom applicatie

Ook in onze sector worden steeds meer processen gedigitaliseerd. Zo worden steeds meer data voor onze klanten en partners ontsloten via mobiele toepassingen of andere online platforms. Om de scheepvaart zo goed mogelijk te bedienen, hebben rederijen bijvoorbeeld gedetailleerde informatie nodig over diepte, toelatingsbeleid en aankomst- en vertrektijden. Vertom Agencies volgt de laatste technologische ontwikkelingen op de voet en is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de toegevoegde waarde van haar dienstverlening te vergroten. Zo ontwikkelen we nieuwe slimme toepassingen om onze klanten te ondersteunen en proactief te voorzien van nuttige en waardevolle informatie. Een mooi voorbeeld is een applicatie waarmee we klanten van Vertom Agencies de mogelijkheid willen bieden om de status van een portcall real time te volgen: van het scheepstype en identificatienummer, de haven van bestemming en datum van aankomst. De voortgang en status worden voortdurend bijgewerkt, zodat klanten straks via hun smartphone eenvoudig en snel de meest actuele data kunnen raadplegen.

Internationaal netwerk

Vertom beschikt over een internationaal netwerk van kantoren, zodat we klanten in alle delen van de wereld kunnen bedienen:

 • Nederland – Vertom Agencies
  Delfzijl, Amsterdam, Rotterdam, Flushing, Terneuzen
 • België – Vertom Shipping Belgium
  Zeebrugge, Gent, Antwerpen
 • Verenigd Koninkrijk – Vertom UK
  Alle Britse havens
 • Duitsland- Vertom Network Agencies
  Rostock, Weser, Ems, Hamburg, Bremen, Kiel canal, Emden, Wilhelmshaven
 • Frankrijk – Vertom Network Agencies
  Duinkerken, Rouen, Le Havre, Sete, Marseille, Fos, Lavera, Port La Nouvelle
 • Spanje – Vertom Spanmed
  Alle Spaanse havens – Algeciras, Ceuta, Gibraltar
 • Griekenland – Vertom Hellas
  Alle Griekse havens
 • Turkije – Vertom Network Agencies
  Alle Turkse havens, inclusief passages door zeestraten
 • Bulgarije – VFS Chartering
  Bourgas en Varna
 • Verenigde Staten- Vertom Network Agencies
  Alle havens – USEC, USG, USWC

Meer weten?

Neem contact op met onze specialisten!

Marc Scholten

Commercial Manager

Certificaten